Skip to content

Valerija Piljek

Akupunkturolog – Homeopat

Završila je srednju farmaceutsku školu , Tradicionalnu kinesku medicinu i akupunkturu te Akademiju klasične i francuske homeopatije te apsolvirala na kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Svoje znanje kineziterapije, trenažnih procesa i nutricionizma povezuje sa integrativnom medicinom te koristi u kreiranju tijeka terapije.

Nakon Akademije tradicionalne kineske medicine i akupunkture dodatna znanja stiče u Beogradu pod mentorstvom akademika Antonija Škokljeva, dr Ane Žikić i posebno vrijedno praktično znanje stekla uz Prof Luquan Chen sa Bejing Tongren Hospital, Capital Medical University

Ističe važnost holističkog pristupa što znači da u radu sa pacijentima moramo uzeti u obzir kompletnu osobu, njeno fizičko, mentalno i emocionalno stanje, način života i okruženje.

Smatra da svaki zdravstveni problem ima uzrok , a ako ne znamo uzrok ne možemo odmakunuti bolest. Stoga je glavni fokus njenog rada i terapije ukloniti uzrok, a ne samo simptom boljki.

Uz današnji način života jedan od najcescih uzroka bolesti se pokazao stres što dalje vodi do anksioznosti i depresijeb i drugih disbalansa. Navedena stanja su često uzrok metabolickog sindroma i pretilosti ,a to je i jedan od izazova koje ona jako uspješno rijesava

Kroz terapiju za otklanjanje stresa u svom radu je svjedočila brojnim iscjeljenjima od vrlo ozbiljnih stanja i tegoba

Uzimajući u obzir iskustvo u radu i holističku edukaciju, svoje djelovanje uvijek usmjerava na dublje nivoe bivanja i stanja u kojem se osoba sa disbalansom nalazi te tako pristupa svakoj osobi koja dolazi na terapiju.